Görüntü
Diş Tellerimle Ne Yiyebilirim?
 Diş Tellerimle Ne Yiyebilirim?

Ağız ve diş sağlığı tedavisinde diş tellerinin önemi büyüktür. Pek çok birey diş teli tedavisi ile istediği sağlıklı ağız yapısına kavuşurken estetik bir görünüme de sahip olmaktadır. Diş teli tedavisi özveri gerektiren ve belirli durumların yapılmasını belirten bir tedavidir. Hem uzman hem de bireylerin tedavi sürecinde aktif rol oynaması gerekir. Aksi takdirde süreç istediğiniz gibi sistemli bir şekilde ilerlememektedir. Diş teli tedavisinde diş tellerine bakım vermek öncelikli olarak bizim sorumluluğunuzdadır. Herhangi bir besin tükettikten sonra temizliğinin sağlanması oldukça önemlidir. Braket temizliği bu noktada önem taşır. Braketlerin bakımının sağlanması ağız içi temizliğin oluşması için çok önemlidir. Bu durum var olabilecek ek sorunların da önüne geçer. Diş teli tedavisinde beslenmeye dikkat etmek bu noktada önem taşır. Ayrıntılar için okumaya devam ediniz.

Diş Teli Bakımı ve Temizliği

Diş teli kullanımında yapılmaması gerekenler nelerdir diye sorulursa ilk olarak temizliği atlamak ele alınır. Diş teli temizliği sağlıklı ağız yapısının gelişimi için çok önemlidir. Pek çok birey bu doğrultuda ilerlediğinde sağlıklı ağız yapısına kavuşmaktadır. Braket temizliği için uzmanımızın önerdiği materyalleri kullanmanız gerekir. Ek olarak özellikle diş teli tedavisinin ilk sürecinde ağız içi yapınızın yeni sisteme uyumlu olması için bazı noktalara dikkat etmek gerekir. Örneğin beslenme süreçlerinde besinlerin yapısının daha yumuşak olması önemlidir. Çünkü diş yapınız henüz tellerle birlikte sert besin yemeğe uygun değildir. Bu durumdan ötürü de braket yapısına zarar vermemek adına yumuşak besinlerin tüketilmesi önerilir. Ek olarak meyvelerin kesilerek küçük parçaları halinde yenmesi yani büyük ısırıkların olmaması süreç için önem taşır. Çok yapışkan, çok renk veren besinlerin tüketilmesinden uzak durulması önerilir. Çünkü bu durum temizlik süreçlerini de etkilemektedir.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli tedavisinde önemli bir konuda diş teli fiyatları olmaktadır. Diş teli fiyatları pek çok açıdan değişiklik gösterir. Diş teli fiyatları üzerindeki etmenler incelendiğinde ilk olarak bireyin getirdiği problem durumunun varlığı ön plana çıkmaktadır. Tek veya çift çene tedavisinin uygulanması, hangi braket türünün seçildiği gibi durumlar diş teli fiyatları 2024 yılı değerlendirmelerine etki etmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yıl değerlendirmelerini incelemek ve size uygun süreç analizini görmek için bizleri ziyaret edebilirsiniz. Ücretsiz muayene hizmetimizle size uygun seçenekleri değerlendirmekteyiz.

 

 

 


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.