Görüntü
Alpdent ile Sağlıklı Gülüşler
Alpdent ile Sağlıklı Gülüşler

 

Ağız ve diş sağlığı bireyler için büyük önem taşımaktadır. Alpdent olarak sizlere ağız ve diş sağlığınızı korumanın önemli ipuçlarını vermekte, süreç boyunca destek sunmaktayız. Gerekli tedavi planı ve müdahaleler çerçevesinde süreç değerlendirmelerini sürdürmekteyiz.

Koronavirüs pandemisi sürecinde devam etmekte olan diş teli uygulamaları ve ek müdahalelerde süreç değişimi gözlenmiş, aciliyet durumuna göre müdahaleler gerçekleştirilmiştir. Alpdent olarak her bireyin muayene ve ilerleme sürecini değerlendirmekte, sürecin getirisi olan kurallara bağlı olarak sağlığınızı olumsuz etkileyebilecek durumlara karşı önlemler almaktayız.

En çok kaygı durulan konu koronavirüs sürecinde diş ağrısı belirtileri gösteren kişilerde gözlemlenmiştir. Bu durumu değerlendirirsek bireysel muayene sonucunda hangi müdahale sürecinin ne denli önem kazandığına bakmak önemli olacaktır. Koronavirüs sürecinde diş teli tedavisi de süreç içerisindeki aciliyet durum değerlendirmesine uygun bir tedavi planı ile şekillendirilmektedir. İşlemler gerçekleştirilirken önem gösterilen kurallarımız uygulanarak sağlığı olumsuz yönde etkileyebilecek her durum üzerinde ilerlenmektedir.

 

Ortodonti Tedavisinde Önemli Adımlar Nedir?

Ortodonti tedavisinde öne çıkan ilk adım ortodonti sürecinin planlanması olmaktadır. Süreç planlanması sırasında ilk olarak sürece dâhil olan bireylerin soru işaretlerini düzenlemek gelmektedir. Diş teli nedir? Diş teli fiyatları nedir? Diş teli fiyatları nasıl belirlenir? Gibi sorularla süreçte karmaşa yaşayabilmektedirler. Diş teli fiyatları değerlendirilmelerinin yapılması için bireysel muayene sürecinin ilk olarak yapılarak analiz edilmesi gerekmektedir. Ek müdahaleler diş teli fiyatları üzerinde etki sahibi olacağı için birlikte kararlaştırılarak ilerletilmesi önemlidir.

 

Diş Teli Fiyatları Nasıl Belirlenir?

Diş teli fiyatları değerlendirmelerinin yapılmasında bireyin getirdiği problem durumunun analizi çok önem taşımaktadır. Muayene bulgularına dayalı olarak düzenlenen süreçte hangi müdahalelerin yapılacağı, hangi durumların analiz edileceği belirlenerek ilerlemektedir. Diş teli tedavi sürecinde gelişimeler de bu bağlama eklenerek hangi tedavi planı içerisinde bireyin yer alacağı belirlenmektedir. Fiyatlar da değişme göstermektedir. Alpdent olarak bireye özgü fiyatlandırmalar ve ödeme koşulları sağlayarak sizlere destek vermekteyiz. Alanında uzman kadromuz ile süreç boyunca ve sonrasında güven içerisinde işlemleriniz yapılmakta ve ağız sağlığınız en üst seviyede tutularak koruma sağlanmaktadır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.