Görüntü
Görünmeyen Diş Teli Nedir?
Görünmeyen Diş Teli Nedir?

Ağız ve diş sağlığını korumada diş telinin önemi büyüktür. Pek çok birey küçük ya da büyük olsun diş teli kullanımını sağlayabilir. Kişinin özellikleri ve yapısı düşünüldüğünde ihtiyacı olan diş ve ağız sağlığına kavuşması için diş teli tedavisine ihtiyaç bulunmaktadır. Bu ihtiyaçların analizi diş teli fiyatları açısından da önemli bir noktayı bize göstermektedir. Pek çok birey diş teli fiyatları hakkında net bir bilgiye sahip değildir. Yeterince iyi bilinmeyen durumlar nedeni ile süreciniz hakkında kaygınız da olabilmektedir. Bu durumların ele alınması ile gerekli akış sistemleriniz kurulmaktadır. Diş teli bireye özgü olarak ele alınarak düzenlenen bir tedavi yöntemidir. Bu akışın ele alınarak bireye özgü şekilde düzenlenmesi ile istenen sonuca doğru ilerlemeniz kıymetli olacaktır.

 

 

Diş Teli Türleri Nelerdir?

Diş teli ve bakım süreçleri bireyin tedavi sürecinde önemli bir konudur. Diş teli ve bakım süreçlerinin takibinde olmak bireylerin tedavi programlarına önemli katkılar sunmaktadır. Diş teli seçimi bireyin ihtiyacı ve görünüm sistemlerine göre değişmektedir. Örneğin metal teller ilk çıkan tellerdir. Bu tellerin üzerine görünüm olarak daha az belli olan türler ele alınmış ve şeffaf teller kullanılmak istenmiştir. Ek olarak dişlerin arkasına konumlanan türler de mevcuttur. Ağız ve diş sağlığını korumada bireylerin istedikleri diş teli seçilerek, artı ve eksileri değerlendirilerek düzenleme yapılmaktadır. Yapılan düzenlemeler diş teli fiyatları açısından değerlendirilmektedir. Yapılan incelemeler bireylerin sağlıklı gelişim sürecini desteklemek için önemli adımları sunmaktadır. 

 

Görünmeyen Diş Teli Fiyatları Nedir?

Görünmeyen diş telleri şeffaf veya lingual türde tellerdir. Metal tellerin yerine braketler şeffaf olabilir. Bu durumda daha farklı bir fiyatlandırma sistemi oluşabilmektedir. Diş teli fiyatları 2024 yılındaki değerlendirmeler diş teli türünün ne olacağının ele alınması ile şekillenmektedir. Bu değerlendirmelere özel yapılan fiyatlandırmalar bireye özgü bir tabloda ele alınabilmektedir. Diş teli tedavisinde ele alınacak durumların incelenmesi ile bireyin ihtiyacı olan durum analizleri kurulmaktadır. Diş teli fiyatları 2024 yılındaki düzenlemeler bireylerin bu ihtiyaç analizleri kurularak şekillenmektedir. 

Diş teli kullanımı bireylerin bakım süreçlerinden etkilenmektedir. Bireyin ele aldığı düzen ve sistemlerin incelenmesi ile sağlıklı ağız gelişimi sağlanabilmektedir. Diş telinin kişiye katkıları da bu bağlamda önem taşımaktadır.


Share:


Sıkça Sorulan Sorular

- Diş teli takma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Diş teli takma işlemi tamamen ağrısız ve acısız toplamda yaklaşık 15-20 dakika süren basit bir işlemdir.

- Diş teli tedavisinde ağrılar ne kadar sürer?

Tedavi sırasında belli periyotlarda yaptığımız sıkma işlemleri ortalama 1 ile 3 gün arasında azalarak kaybolmaktadır. İşlem sırasında sıkma kuvvetine göre bazı zamanlar bir kaç dakika içerisinde tamamen geçer.

- Diş teli tedavisi ortalama ne kadar sürer?

Diş teli tedavisi kişinin ihtiyacına göre tek çene ve çift çene olarak ikiye ayrılır. Tek çene tedavilerde dişlerdeki bozukluk durumuna göre ortalama 6-8 ay, çift çene tedavilerde ortalama 12-18 ay sürebilmektedir. İstenilen estetik sonuca ulaşıldığında tedavi sonlandırılır.

- Diş teli tedavisinde kişisel bakımın önemi nedir?

Diş teli tedavisinde diş temizliği için uygun olan ortodontik fırçalarla birlikte dişlerin düzenli olarak fırçalanması, plak oluşumundan kaçınılması son derece önemlidir. Ağız hijyeni hem kişinin sağlığı hem de tel tedavisinde önemli bir etkendir.

- Şeffaf braketler tedavi süresini uzatır mi?

Şeffaf braketlerde kullanılan malzeme önemlidir. Bazı şeffaf braketler sert plastik gibi malzemelerden oluştuğu için tedavi süresini uzatabilme durumu var. Ancak kliniğimizde porselen braketler kullanılmaktadır.

- Şeffaf braketler daha çabuk mu sararır?

Şeffaf braketlerin sararması durumu tamamen kişisel bakımla ilgilidir. Kliniğimizde 3 haftalık aralıklarla muayene çağırdığımız hastalar arasında sanki yeni takılmış gibi bakımına özen gösteren hastalar mevcut.

- Diş telleri ağızda yaralar yaptığında ne yapılmalıdır?

Diş telleri zaman zaman yanak ve dudakların iç kısımlarında tahrişler yapabilir. Bu durumda tahrişe sebep olan bölgeyi kurulayarak bal mumu yapıştırdığınızda hissedilen acı seviyesini en aza indirebilirsiniz.

- Diş teli çıkartma işlemi ağrılı bir işlem midir?

Tel çıkartma işlemi herhangi bir şekilde uyuşturma işlemine ihtiyaç duymadan yapılan yaklaşık 30 dakika süren basit bir işlemdir

- Tedavi bittikten sonra dişler tekrar bozulur mu?

Tel tedavisi bittikten sonra pekiştirme tedavisi başlamaktadır. Pekiştirme tedavisi dişlerin yeni konumuna adapte olabilmesi için dişlerin iç kısmına koruyucu tellerin takılması ve hastaya pekiştirme plaklarının verilmesidir. Pekiştirme plaklarının tavsiye edildiği şekilde takılmadığı durumlarda ve periyodik kontrollere gelinmediği durumlarda dişler tekrar bozulabilir. Bu noktada hastanın tedavi bittiğinde de üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi önemlidir. Aksi takdirde dişlerin tekrar bozulması kaçınılmaz olur.

Yorum Bırakın

En geç 3 gün içerisinde sorunuza cevap verilecektir.